Schimmelnagel-behandeling

Een schimmel klinkt vies maar is niet vies.

De oorzaak kan soms ontstaan door als u te schoon bent,  zeep tast de zuurgraad van de huid aan dan kan de weerstand minder worden.

In openbare ruimtes waar veel op blote voeten wordt gelopen hebben de schimmels veel kans.

Advies altijd slippers te dragen in openbare ruimtes bijvoorbeeld zwembad of sauna daarna slippers met de handdoeken mee wassen.

Schimmels kunnen ontstaan door als u een wat minder weerstand heeft.

Een mycose  (schimmel) is erg hardnekkig. Ook is het raadzaam om als u met een tinctuur (schimmelstopper) gaat beginnen al u schoenen dan wel allemaal ook al heeft u ze een jaar niet aangehad te behandelen met een schimmelstopper. Ook nieuwe sokken/kousen is belangrijk.

Schimmels verdwijnen pas als u de sokken op 90 graden wast

Nagels groeien maar 1 mm per maand. U moet er van uit gaan dat u minimaal een jaar  u nagels moet behandelen, soms langer om resultaat te zien.

Als u gaat beginnen om de schimmel (mycose) te bestrijden is het handig om te laten beoordelen door eventueel de huisarts of het echt een (mycose) schimmel is. Dat kan door de huisarts..

Soms is het familiair, psoriasis  of een traumanagel zijn dat door bijvoorbeeld te kleine schoenen veroorzaakt is. Werkschoenen met stalen neuzen, voetbal schoenen, enzovoort.